Bedroom

Hej måndag!

Här är vädret halvklart men ändå hyffsat varmt faktiskt. Har idag postat iväg några viktiga brev och städat lägenheten. Har funderat massor på hur jag vill ha det med tavlor och hyllor i sovrummet denna måndag. Kan inte riktigt bestämma mig. Vill inte ha för mycket  på väggarna heller med tanke på att vi har fondtapet samt att det inte är så himla stort rum. Men det tål att tänkas på! Har även monterat upp plutts säng så nu ska den bara bäddas. Längtar tills det ligger en liten där i och snozar och sover sött

 

 


Fredag

God morgon bloggvärlden! Här ekar det tomt tycker jag. Har haft massor på to do listan kan jag säga. Hela denna veckan är uppbokad. Skönt att vara upptagen med roliga saker i och för sig men varför ska man ta allt på samma gång?! Har hittills i veckan hunnit med massor så nu i helgen är det lite lugnare tempo, skönt! Har bland annat hunnit tapetsera om i sovrummet, varit på möte och beställt barnvagn + bilbarnstol.
 
Blev så nöjd med sovrummet. Ljust och fräscht! Så nu kan jag äntligen hämta hem spjälsäng och skötbord och få iordning på bebis lilla hörna. Så kul att få piffa och fixa med skrutts alla saker, kläder och sånt
 
Nu ska jag ta och storstäda lägenheten och sen göra mig klar för att gå på marknad med familjen. Happy friday!

Barnvagn

Super Nitro är en fantastiskt allround vagn som svänger lätt i staden samtidigt som den klarar tuff terräng och snö med sina stora, rejäla och svängbara framhjul. Chassit och hjulen är starka och kraftiga. Det gör Super Nitro till en vinnare i både storstadsmiljö och för långa offroad promenader i alla väder.
 
Då har vi fått tummen ur och faktiskt beställt barnvagn och bilbarnstol. Skönt att ha det klart så man slipper tänka mer på det och bara koncentrera sig på allt små fix som är kvar och bara kunna räkna ned dagarna som är kvar till bebis ankomst.
 
 
 
 


 

Barnmorskebesök

Varit hos barnmorskan idag. Nu blir besöken tätare med tanke på att vi närmar oss slutdatum för den här graviditeten. Inte mig emot, tycker det är mysigt att få se att magen faktiskt växer och få lyssna på bebis hjärtslag. Allt såg bra ut även denna gången, skönt! Bebis ligger fortfarande med huvudet nedåt, i bäckenet men har ännu inte fixerat sig men det dröjer väl ett tag tills dess kan jag tänka mig.
 
Vecka 32 {31+5}
 
Blodtryck: 95/60
Hjärtslag: 135 slag/minut
SF-mått: 29,5cm
Huvud: Ruckbart, ej fixerad

Torsdag, 19 september

Host, host! Här är det fortfarande förskylningstider. Börjar väl känna mig lite piggare men det var allt en seg och tröttsam förskylning. Mannen i huset börjar också bli dålig så det blir jag som får pyssla om honom nu när jag kommer upp på benen igen.
 
Annars då, foglossningen börjar kännas av ganska mycket nu. Ska väl inte klaga med tanke på att jag haft en rätt soft graviditet hittills och jag är ju faktiskt inne i vecka 32, på dagen! Annars är bebis i full gång inne i magen. Buffar, sparkar och har hicka praktiskt taget varje dag. Så mysigt ♥
 
 

Hösten kom över natten

Gråmulet och regntunga moln ute denna måndag morgon. Känns som att jag blivit överskörd inatt, ont i rygg och bäckenet, fått en dunderförskylning under helgen och magen känns obehagligt spänd. Får ta och kurera mig med varm choklad och film hela dagen.
 
Jag tror hösten kom inatt. Träden har börjat skifta i färg ordentligt nu och de kalla vindarna har kommit. Känns bra att kunna mysa runt i tjocktröjor och inte få dåligt samvete över att sitta inne och ha massa levande ljus tända. Härliga höst!
 
 
 
 

I morgondimman

Det enda som egentligen talar om att det är September är de kyliga kvällarna och de iskalla mornarna. Och dimman. Höstdimman är helt fantastisk. Som ett vitt täcke ligger den där och skymmer sikten, tills dess att solen tränger sig igenom. Vackert!

Sunday

Jobbhelgen lider mot sitt slut och en ny vecka väntar runt hörnet. Härligt! Blir en ganska lugn vecka på jobbfronten men desto mer roligheter med nära och kära. Bland annat en Ullareds tripp med mina föräldrar. Ska bli så kul. Är inne i en riktig shopping period nu. Vill ha massa nytt, kläder, inredning, makeup etc. Antar att det dels beror på att det vankas höst men även för att man ska bli mamma. Bo in sig riktigt och göra det så mysigt hemma som det bara är möjligt. Har förresten känt att plutt har haft hicka för första gången. Mys
 

På önskelistan


Lite smått och gått på önskelistan till min garderob. Känns som att det gärna får bli höst på riktigt om man kan få gå klädd ungefär så här. Stickade tröjan och skorna är ju i alla fall högst på listan.

H&M Autumn 2013

 
Bilder från H&M Autumn 2013/hm.com

Höll på att ramla ur stolen när jag såg dessa looks på H&Ms höstkollektion. Vilken inspirationsdos! Ge mig stora mysiga polotröjor, lårhöga stövlar och transperenta klänningar. Hej och välkommen Höst 2013!

Zara- mini

Gud så mycket fint det finns det dessa små liven
 
 
 

Shoppingplaner

God morgon min vän! Här har jag njutit av en sovmorgon och lång frukost framför nyhetsmorgon. Skönt! Solen skiner idag och de lovar värme idag. Tänkte bege mig ut i naturen en sväng, fota lite och njuta av den sista sommarvärmen. Det känns bra med höst, kyligare i luften, tjocka tröjor, varma färger i naturen, mysiga innekvällar i soffan och levande ljus
 
Sitter och tittar på Ullareds hemsida. Finns ju hur mycket fina saker som helst, både inredning och till bebis. Laddar upp inför den kommande trippen i nästa vecka. Ska bli så kul, åker dit med mamma och pappa så kvalitetstid blir det. Kommer handla en del till bebis, lite julklappar och så klart lite till hemmet. Men mest av allt ska det bli super skönt att bara få komma iväg och göra något, titta på massa saker, fika och ha det trevligt tillsammans med familjen.
 

Föräldragrupp och BM-besök

Nu har vi varit på första föräldragruppen. Några kända ansikten fanns det med så det vad kul.  Vi pratade förlossning, hur man vet att det startat, lite mer info om de tre faserna, olika ställningar under förlossningen samt att vi fick se en film. Nästa gång ska vi prata om smärtlindring och amning. Så kul! Känns som att allt detta börjar bli mer på riktigt nu. Vi har börjat titta lite smått på barnvagn och bilbarnstol. Finns ju en uppsjö så det är lite svårt att veta vad just vi vill ha men det kommer vi nog underfund med så småningom.
 
Efter att föräldragruppen vad slut vad det dags för BM-besök. Kolla blodtryck, mäta magen och lyssna på bebis hjärta. Vi fick även veta hur lillpyret ligger där inne och det var precis som jag trodde. Liten gillar att trycka och sparka på höger revben
 
Vecka 29 {28+5}
 
Blodtryck: 100/50
Hjärtslag: 146 slag/minut
SF-mått: 28cm
Huvud: Ruckbart, ej fixerad